top of page

KIMOLAN KANAVAA PITKIN 
& ARBORETUM MUSTILA LA 22.07.

WA9N8804-1024x681.jpg
Alppiruusut_ja_atsaleat_edited.jpg

HämeBus ValmisMatkat järjestää unohtumattoman päiväretken Heinolasta Kouvolaan. Kesällä 2021 avattu uusi laivareitti Päijänne-risteilyt Hildenillä lähtee Heinolasta, poikkeaa Vuolenkoskella ja kulkee Kimolan kanavaa pitkin aina niin pitkälle kuin laivalla pääsee eli Kouvolaan Hirvelän satamaan ja täällä bussi odottaa. Risteilyn jälkeen on tarkoitus vielä mennä tutustumaan oppaan johdolla Arboretum Mustilaan eli Suomen vanhimpaan ja suurimpaan puulajipuistoon.

MATKAN HINTA 125€/hlö

sis. kuljetukset, risteilyn, lounaan, opastukset sekä iltapäiväkahvit

Retkemme alkaa aamulla Kanta-Hämeestä ja saavumme ensimmäiseksi Heinolan satamaan, missä ryhmämme siirtyy klo 10:00 lähtevän m/s Suomen Suven kyytiin. Risteilyllä ehdit ihailemaan kesäistä Päijänteen saaristoa sekä uudehkoa laivareittiä Kimolan kanavaa pitkin. Noin 4,5h kestävän matkan aikana tarjoillaan maittava lounas. Ruoka valmistetaan kotimaisista tuoreista kauden aineksista laivan omassa keittiössä, noutopöydän tuotteet vaihtelevat kauden ja saatavuuden mukaan.

Laiva saapuu Hirvelän satamaan klo n. 14:20, missä bussi odottaa valmiiksi ryhmää saapuvaksi. Siirtyminen Elimäellä sijaitsevaan Arboretum Mustilaan, missä pääsemme opastetusti vierailemaan. Arboretum Mustila on Suomen vanhin ja suurin arboretum eli puulajipuisto. Vuodesta 1902 lähtien valtioneuvos A. F. Tigerstedtin perustamassa arboretumissa on koeviljelty koti- ja ulkomaisten puulajien kestäviä alkuperiä laajoissa tutkimusmetsiköissä ja ainutlaatuisessa metsäpuutarhassa. Mustila tunnetaan erityisesti eksoottisista havupuumetsiköistään sekä kesäkuussa kukkivista sadoista alppiruusuista ja atsaleoista. Arboretum myös myy kylmänkestävien puiden ja pensaiden siemeniä ja pikkutaimia.

Ilmoittautumisen yhteydessä saat maksuohjeet ja varaus on sitova. Matkalle mukaanpääsyä voi tiedustella myös 07.07.-23 jälkeen. Maksutapoina käy lasku sähköpostitse ja kirjepostilla, maksut matkakaupassa sekä joissakin tilanteissa myös käteinen. Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset ruoka-aineallergiat / muut tarvittavat lisätiedot / varaukset.

Matka on tulossa pain matkakauppaan!

Retki toteutuu, mikäli vähintään 25 henkeä lähtee mukaan. 

Ilmoittautumiset / matkatiedustelut:

puhelimitse toimistoomme 044-9886896 -- sähköpostitse valmismatkat@hamebus.fi

 

Huomioithan, että käytämme varauksissa Liikuttajat-palvelua ja tämän takia maksun saajana näkyy Liikuttajat Oy ja vahvistussähköposti tulee Liikuttajien asiakaspalvelun osoitteesta.

VARAA MATKASI
bottom of page