Turun päiväretki: TO 16.06.
Brinkhallin kartano & Kakolan kierros

kakola-2.jpg
zzzz3-10.jpg
Kuva Kakolasta, Rantapallo

Vietä ikimuistoinen kesäpäivä Turussa tutustuen vangitsevaan ympäristöön Kakolanmäellä sekä Suomen kulttuuriperinne säätiön omistamaan historialliseen tilaan Brinkhallin kartanoon Kakskerran saaressa. Kartano on tullut tunnetuksi myös Hovimäki tv-sarjan ja Käsky elokuvan kuvauspaikkona.

MATKAN HINTA 99€/hlö

sis. kuljetukset, lounaan, opastukset, iltapäiväkahvit

 

Lähdemme aamulla matkaan Kanta-Hämeestä. Retkemme alkaa aamupäivällä kattavalla opastetulla kierroksella Kakolanmäellä (kesto n. 2h) ja tämän jälkeen lounastamme Ravintola Kakolanruusussa.

Ote historiasta: ” 1800-luvulla vankilaitoksen tarkoituksena oli estää pahanilkisen miesväen kuljeskelemisesta vapaana ja samalla johdatella heidät parannukseen. Ajatuksena oli, että yhteiskuntaan sopeutumattomat asukkaat muuttuisivat pakollisen työn ja kurin avulla kunnon kansalaisiksi. Rakennuspaikaksi valittiin Kakolanmäki. Paikan puolesta puhui erityisesti se, että rakentamiseen voitaisiin käyttää Kakolanmäestä louhittavaa graniittia. Lisäksi paikkaa pidettiin sopivan syrjäisenä eikä sille uskottu koskaan olevan muuta käyttöä.”

Tästä siirrymme bussilla Kakskerran saareen tutustumaan opastetusti kauniiseen Brinkhallin kartanon miljööseen. Täällä nautimme myös iltapäiväkahvit ennen kotimatkalle lähtöä.

”Brinkhall tarjoaa elämyksiä kamari- ja sinfoniamusiikin, taiteen, historiallisten kartanokierrosten sekä kiertävän teatterin parissa. Kartano tiluksineen on suosittu juhlapaikka myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Romantiikkaa henkivien juhlahuoneiden lisäksi alueelta löytyy myös majoitustiloja.”

Viimeinen ilmoittautumis- ja maksupäivä on 27.05.2022.

Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset ruokaaineallergiat / muut tarvittavat lisätiedot / varaukset.

Retki toteutuu, mikäli vähintään 20 henkeä lähtee mukaan. 

Ilmoittautumiset / matkatiedustelut:

puhelimitse toimistoomme 044-9886896 -- sähköpostitse valmismatkat@hamebus.fi

 

Huomioithan, että käytämme varauksissa Liikuttajat-palvelua ja tämän takia maksun saajana näkyy Liikuttajat Oy ja vahvistussähköposti tulee Liikuttajien asiakaspalvelun osoitteesta.

TILAA MATKAKIRJEEMME

Tuoreimmat matkauutiset suoraan sähköpostiisi.