top of page

KOKOPÄIVÄRETKI BENGTSKÄRIN MAJAKKASAARELLE KE 23.8.

taustakuva-vaalea-1 pienempi_edited_edited.jpg

Lähde ikimuistoiselle merimatkalle tutustumaan Suomen eteläisimpään matkakohteeseen, Pohjoismaiden korkeimpaan majakkaan Bengtskärin saarella. Majakkasaaren dramaattinen historia ja karun kaunis luonto takaavat sen, että majakkavierailusta tulee unohtumaton elämys. Historia- ja kulttuuriarvojen lisäksi saari on luonnoltaan kiinnostava, koska se on kaukana ulkomerellä sijaitseva hyvin karu luoto.

MATKAN HINTA 119€/hlö

sis. kuljetukset, laivamatkat, opastukset ja sisäänpääsymaksut sekä lounaan

 

Lähdemme aamuvarhaisella Kanta-Hämeestä kohti Kasnäsiä. Menomatkalla mahdollista pitää               n. 30 min. omakustanteinen tauko. Laiva lähtee Kasnäsin satamasta klo 11:00 ja bussimme jää parkkiin odottamaan kotimatkaa. Merimatka Bengtskäriin kestää noin 1,5h ja perillä on luvassa opastettu kierros sekä maittava kalakeitto ja jälkiruokakahvit. Vierailu saarella kestää klo 15:00 asti, ja laiva lähtee takaisin päin klo 15:15. Paluu matka meriteitse saattaa kesää hiukan pidempään kuin menomatka, noin 1,5h (riippuu säästä sekä laivan reitistä). Kasnäsissä jää hiukan aikaa tutustua paikalliseen kauppaan ja sen herkulliseen kalatiskiin. Kotimatkalle lähdetään viimeistään klo 17:20 ja matkalla jälleen mahdollisuus omakustanteiseen taukoon.

Historiasta: ”Tuskin millään muulla majakalla maailmalla on yhtä dramaattinen historia kuin Bengtskärillä. Ennen majakan rakentamista ympäröivät karikkoiset vedet koituivat monen laivan tuhoksi ja itse majakka joutui molemmissa maailmansodissa hyökkäyksen kohteeksi. Toisen maailmansodan aikana majakkasaarella käytiin suuri taistelu, kun venäläiset hyökkäsivät saareen tarkoituksenaan vallata majakka ja räjäyttää se maan tasalle.”

Matka tulossa myyntiin pian myös matkakauppaan!

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 05.08.2023, jonka jälkeen vapaita paikkoja voi vielä tiedustella. Kun toimistostamme vahvistetaan matkan toteutuminen, niin silloin tulee myös lasku. 

Kuluton peruutus 3 viikkoa ennen retkipäivää, sairaustapauksia varten muistutamme ottamaan matkavakuutuksen hyvissä ajoin ennen matkaa. 

Pidätämme oikeuden matkan aikataulu ohjelma- muutoksiin.

Muistathan ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset ruokaaineallergiat / muut tarvittavat lisätiedot / varaukset.

Retki toteutuu, mikäli vähintään 25 henkeä lähtee mukaan. 

Ilmoittautumiset / matkatiedustelut:

puhelimitse toimistoomme 044-9886896 -- sähköpostitse valmismatkat@hamebus.fi

 

Huomioithan, että käytämme varauksissa Liikuttajat-palvelua ja tämän takia maksun saajana näkyy Liikuttajat Oy ja vahvistussähköposti tulee Liikuttajien asiakaspalvelun osoitteesta.

bottom of page